Nail Polish Battle Essie Naughty Nautical vs. Zoya Zuza and Essie Mojito Madness and Zoya Josie

I have two Nail Polish Battles for you guys today and they are both between Essie and Zoya polishes: first battle is between Essie Naughty Nautical and Zoya Zuza, and the second one is between Essie Mojito Madness and Zoya Josie.


So the first pair, Zoya Zuza and Essie Naughty Nautical, both have similar base color, but they are still quite different. Zuza has way more shimmer in it and Naughty Nautical looks almost like a creme compared to it. Of course there's also some shimmer in Naughty Nautical too, but it's quite subtle. However, the subtle shimmer still visible on nail too. I used two coats of each polish here and they both cover nicely and they are both really easy to apply.
 

Final verdict: I'm going to keep both as I looooove this color and they are different enough for me.


Essie Mojito Madness and Zoya Josie are both gorgeous green cremes. They are quite similar, but not dupes. Mojito Madness is a tad darker and cooler toned whereas Josie seems to have just bit more yellow in it. Both of these cover with two easy coats and the formula is quite similar in these. I'd say that Mojito Maddness has a bit thicker formula, but there's not really a big difference.


Final verdict: Essie Mojito Madness wins as it's a tad cooler toned, so it suits my skintone just a bit better.

Which ones did you guys prefer?


*****

Pitkästä aikaa vuorossa taas lakkojen taistoa ja ensimmäisessä parissa kamppailevat siis Essien Naughty Nautical ja Zoyan Zuza. Molemmissa lakoissa pohjaväri on suht samanlainen, suurin ero lakoilla on siis lähinnä shimmerin määrässä. Zuzassa shimmeriä on huomattavasti enemmän kun taas Naughty Nauticalin shimmer on enemmänkin hentoista ja harvaa. NN shimmer näkyy kuitenkin myös kynnellä. Molemmat peittävät helposti kahdella kerroksella. Sävynä tämä on ihan yksi suosikeistani, joten kun nämä kaksi ovat kuitenkin sen verran erilaisia, saavat ne molemmat pysyä kokoelmissani.

Toisessa taisteluparissa ovat vihreät cremet Essien Mojito Madness ja Zoyan Josie. Nämäkään eivät ole täysin samanlaisia ja sävyeron kyllä havaitsee kynnellä, vaikka sävyt ovatkin melko lähellä toisiaan. Näissä molemmissa koostumuskin on melko samanlainen ja ne peittävät kahdella helpolla kerroksella. Mojito Madnessin sävy on hieman tummempi ja kylmempi, ja tästä syystä se selviääkin voittajana tästä kaksikosta, sillä hitusen kylmempänä sävynä se käy yksiin ihon sävyni kanssa paremmin.
Kummat näistä valitsisitte omiksi suosikeiksenne?

10 comments

 1. Mulla ois luultavasti Zuza saanut lähtöpassit, alemmista olisin minäkin valinnut Mojito Madnessin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos tuo Zuzan ja NN:n sävy ei olis ihan suosikki, niin en varmaan kyllä molempia pitäis minäkään, mutta kun ne on niiiin nättejä molemmat. :)) Mojito Madnessin sävy on kyllä ainakin mulle sopivampi. :)

   Delete
 2. Naughty Nautical on matkalla luokseni ja Zuzan jo omistan. :) Onneksi sillä molemmat ovat oikein kauniita! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Molemmat on kyllä upeita! Hyvä, että sultakin kohta löytyy ne! :))

   Delete
 3. I actually prefer both of the Essie polishes!

  ReplyDelete
  Replies
  1. They are both really beautiful ones too. :)

   Delete
 4. They are all pretty, but I'd go for Zuza and Mojito :)

  ReplyDelete